Om TraPo

Trattoria Popolare

Trattoria popolare

Om TraPo

På TraPo banker et glødende, italiensk madhjerte, og det har der gjort siden 2020, hvor Carlo Liberati slog dørene op for det traditionelle italienske spisehus Trattoria Popolare – eller i daglig tale bare ’TraPo’.

Her har en af Aalborgs bedste og mest ikoniske italienske restauratører skabt en ægte italiensk familierestaurant, hvor menukortet byder på nogle af Italiens bedste og mest velkendte husmandsretter.

Udover elskede og klassiske pizza- og pastaretter, finder du typiske italienske vegetar- kød- eller fiskeretter og et stort udvalg af deleretter og snacks. Det hele kan passende kan nydes til et godt glas italiensk vin, som vi nøje har udvalgt og importeret fra italienske vinbønder.

Carlo Liberati blev kendt i Aalborg allerede tilbage som helt ung i 1990’erne, hvor han fik stor succes med sit ”no nonsens”- Mamma-køkken på ”Il Mulino” ved Cimbertyren. Siden har han markeret sig som italiensk kok og restauratør flere steder i byen, blandt andet på Rosdahls, Limfjordshotellet og senest Cupo.

Brix Gaard i Aalborg

TraPo ligger i den gamle og bevaringsværdige bygning Brix’s gảrd pả C. W. Obels Plads. Gården er et renæssance-bindingsværkshus med enkle kraftige former, en god type på et prunkløst Aalborghus fra cirka 1580.

Sidst i 1700-tallet tilhørte gården købmand Niels Brix, deraf navnet, og senere købmand Peder Brix. Den vestlige del af gården har sikkert været en selvstændig gavlhusgård, omfattende stenhuset med gavl mod Adelgade og det bagved liggende bindingsværkshus. Trods ombygninger er ejendommen en af Aalborgs bedst bevarede bindingsværksbygninger. Under gården ligger hvælvede stenkældre fra et tidligere stenhus fra middelalderen.


Naboejendommen, C. W. Obels Gảrd, blev omkring 1650 købt af doktor Niels Benzon, efter hvem gyden øst for gården fik navnet Doktorens Gyde. Han købte ved samme tid et større grundareal af Helligåndsklosteret, hvorpå nu bispegården ligger.

Bag Brix’ Gảrd ses tårnet på Budolfi kirke opkaldt efter søfartshelgenen Sct. Bothulphus. Kirken, som er 3. eller 4. kirke på stedet, er opført ca. 1450. Den blev 1779 forsynet med barokspiret skænket af Elisabeth Kynde og broderen Jacob Himmerig.

- La Trattoria Popolare - 16.3.23 TraPo 39 - Om TraPo

Klar til at booke bord?

Er du klar til at reservere et bord på TraPo? Vi står klar til at byde dig velkommen til, og vi glæder os til at betjene dig!